მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 26 » ასკილის კომპოტი
13:53
ასკილის კომპოტი


ასკილის კომპოტი

 

მასალა:

500გრ. ასკილი (ხმელი)

800გრ.შაქარი

2. დარიჩინის ჩხირი

1. ფორთოხლის წვენი.

მომზადება:

ასკილს დავასხათ 1,5 ლიტრი ადუღებული წყალი, გავაჩეროთ 8–10 საათი. შემდეგ ამოვიღოთ და მოვაჭრათ ბუსუსები თავზე. ქვაბში ჩავასხათ ასკილის ნახარში, დავუმატოთ დარიჩინი და შაქარი, ვადუღოთ შაქრის გადნობამდე ნელ ცეცხლზე. შემდეგ ჩავყაროთ ასკილი, დავასხათ ფორთოხლის წვენი. გადმოვდგათ გაზქურიდან და დავაფაროთ თავზე თავსახური, ესე გავაჩეროთ 8–12 საათი. დროის გასვლის შემდეგ ასკილი ამოვიღოთ საწურზე (სიროპი შევინახოთ) ჩავყაროთ 3 ლიტრიან ქილაში,  შენახული სიროპი ვადუღოთ ნელ ცეცხლზე 5 წუთი და ჩავასხათ ასკილიან ქილაში, დავაფაროთ სახურავი, სახურავზე მოვათავსოთ ქვა ან რაიმე სიმძიმე. ვხარშოთ 10–12 წუთი და შემდეგ მოვხუფოთ.

კატეგორია: მურაბები/ჯემები | ნანახია: 2555 | დაამატა: natia | ტეგები: ასკილის კომპოტი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: