მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 28 » ალუბლის კისელი
20:48
ალუბლის კისელი


ალუბლის კისელი

 

მასალა:

2,5ლ. (10 ჩ/) წყალი

2,5 ს/. სახამებელი

300-400გრ. ალუბალი (კურკა გამმოცლილი)

1 ჩ/ შაქარი (თუ ტკბილლი გვიყვარს დავამატოთ).

 

მომზადება:

დავაყაროთ ალუბალს ნახევარი ჭიქა შაქარი და შევდგათ მაცივარში 1-2 საათით. ალუბლისგან გამოსული წვენი გადავწუროთ (ცალკე შევინახოთ), ხოლო ალუბალს დავასხათ 6 ჩ/ წყალი და ვადუღოთ 15-20 წუთი. მოხარშული ალუბალი გავხეხოთ და ისევ სითხეს (რაშიც იხარშებოდა) შევურიოთ. დავამატპოთ 3ჩ/ წყალი (ადუღებული) დანარჩენი შაქარი, ავადუღოთ და ჩავასხათ 1 ჩ/ ცივ წყალში გახსნილი სახამებელი (თან ვურიოთ). წამოვადუღოთ. გადმოვდგათ დავამატოთ შენახული ალუბლის წვენი, მოვაყაროთ ზემოდან ცოტა შაქარი და დავდგათ გასაციებლად, მერე გადავიტანოთ ჭურჭელში და მაცივარში კიდე გავაციოთ. ეს თხელი კისელი გამოდის. საშვალო სისქის კისელს 1. წყალზე  2 ს/. სახამებელი ჭირდება, სქელს კი 3 ს/. სახამებელი.

კატეგორია: სასმელები | ნანახია: 3587 | დაამატა: natia | ტეგები: ალუბლის კისელი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: