აჭარული დაწნილი ყველი - 25 აგვისტოში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 6
სტუმარი: 6
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » აჭარული დაწნილი ყველი
21:39
აჭარული დაწნილი ყველი


აჭარული დაწნილი ყველი

 

მასალა:

რძე სუფთა 1 ლ. (არასტერილიზებული)

პეფსინა (пепсина) 50-70გრ. (რძის ჩასაკვეთი, იყიდება ფხვნილის სახით, შაქრის ფხვნილთან ერთად)

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

რძე არ ავადუღოთ, გავაჩეროთ 24 საათი, შემდეგ დავამატოთ პეფსინა (пепсина) და დავდგათ თბილ ადგილას 1–1,5 საათით. ხელით შევაგროვოთ ყველის მასა ერთ გუნდად, მოვათავსოთ ჯამზე, ამოვწიოთ „თოკისებურად" , ჩავდოთ მდუღარე წყალში და კვლავ ამოვიღოთ სიგრძეზე. რაც უფრო თხელი (წვრილი) გამოდის „თოკი" მით უკეთესია. მიღებული გრძელი ყველის „თოკი" დავჭრათ თანაბარ ნაწილებად და დავახვიოთ „ნაწნავად" – სამისგან, ექვსისგან, ცხრისგან. მოვაყაროთ მარილი, შევახვიოთ სუფთა ტილოში და მოვათავსოთ ბნელ ადგილას 2–3 დღით.

კატეგორია: რძის ნაწარმი | ნანახია: 1132 | დაამატა: natia | ტეგები: აჭარული დაწნილი ყველი | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: