მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მარტი 2024  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » ქართული სამზარეულო


ყიყლიყო

 

მასალა:

კვერცხი  2ც.

თეთრი პური (შეიძლება შემორჩენილია)  400გრ.

ქინძი, ოხრახუში  2-3 ძირი

კარაქი შესაწვავად

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 2070 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)




სააღდგომო კვერცხის შეღებვა

 

კვერცხი სასურველია, ბუნებრივი საღებავით შეიღებოს. საუკეთესო საშუალებაა ენდრო. ერთი შეკვრა ენდრო კარგად გავრეცხოთ, დავჩეჩქვოთ, დავასხათ 1-1,5 ლიტრი წყალი, 1 ჩაის კოვზი მარილი და 1 ჩაის კოვზი ძმარი, დავდგათ ცეცხლზე და 15-20 წუთი ავადუღოთ და გავაჩეროთ ერთი ღამე (ან იმავე დღეს გააცივოთ კარგაად, ჩავაწყვოთ კვერცხები და მოვხარშოთ), მეორე დღეს, ჩავაწყოთ 20 კვერცხი (თუ ბევრს ერთად მოვხარშავთ, კარგად არ შეიღებება და შეიძლება დასკდეს კიდევაც). თუ წყალმა კვერცხი ვერ დაფარა, ჩავამატოთ, რამდენიც საჭიროა და 20-25 წუთი ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე, შემდეგ ფრთხილად ამოვიღოთ, ცივ წყალში გადავაწყოთ და ათიოდე წუთი დავტოვოთ (ასე გაციებული კვერცხი ადვილად გაიფცქვნება).

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 7044 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


კვერცხი ბაჟეში

 

მასალა:

კვერცხის რაოდენობა სურვილის მიხედვით

კარაქი 20-30გრ.

პიტნა 3-4 ღერი

ნიორი 1 კბილი

მაიონეზი, ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი, პილპილი, წითელი დაფქული წიწაკა გემოვნებით.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 3163 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ტყლაპი

 

ტყლაპი შეგვიძლია გავაკეთოთ ტყემლის, ღოღნოშოს ან ქლიავისაგან. ნაყოფი მოვხარშოთ, გადავიტანოთ თუშფალანგზე, წვენი სულ რომ ჩამოიწურება, მასა გავხეხოთ, კურკები ამოვაცალოთ, შემდეგ მიღებული მასა გადავიტანოთ ფიცარზე, ხელით გავასწოროთ და მზეზე გავაშროთ ჯერ ერთი მხრიდან, მერე მეორე მხრიდან. დარჩენილი წვენი ცეცხლზე დავდგათ, ვადუღოთ შესქელებამდე, დავუმატოთ დანაყილი წიწაკის და ქინძის თესლი, ნიორი, ომბალო. გამშრალი ტყლაპი ამოვავლოთ გამზადებულ წვენში, ხელახლა გავაშროთ მზეზე, ასე მოვიქცეთ 3–4 ჯერ, ასეთივე წესით მზადდება ტყლაპი შინდისა და ჭანჭურისაგან.

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 2760 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


რძიანი შაქრის ნუგბარი

 

1 კგ შაქარს დავასხათ 0,5 ლ რძე და ნელ ცეცხლზე მორევით იმდენ ხანს ვადუღოთ, რომ გაყავისფრდეს და გასქელდეს. შემდეგ ეს მასა დავასხათ ლანგარზე და გავაცივოთ, დავამტვრიოთ და უშაქრო ჩაისთან ერთად მივირთვათ.

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 1356 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ბადაგი

 

ახლად დაწურული თეთრი ყურძნის ტკბილი წვენი ჩავასხათ ქვაბში, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ, სანამ არ განახევრდება. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი; როცა ყურძნის წვენი ოდნავ შესქელდება, გავაცივოთ, ჩავსხათ ბოთლებში და ისე შევინახოთ. როცა მოგვესურვება თათარის (ფელამუშის) მოდუღება, ავიღოთ ბადაგის ერთი ნაწილი და ორი ნაწილი წყალი, შევათბოთ, ჩავყაროთ ფქვილი და ჩვეულებრივი წესით მოვადუღოთ თათარა.

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 1871 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


გოზინაყი

 

მასალა:

ნიგოზი  500გრ.

თაფლი  ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 2247 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ფელამუში

 

მასალა:

ყურძნის წვენი  1ლ.

ფქვილი  1,5 ჩ/ჭ.

მომზადება:

ბადაგი წამოვადუღოთ და მოვხადოთ ქაფი. მეორე დღეს გავწუროთ საცერში, დავდგათ ცეცხლზე და შევათბოთ. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და ნელ-ნელა ჩავაყაროთ წმინდად გაცრილი პურის ფქვილი (ან სიმინდის), თან კოვზით განუწყვეტლივ ვურიოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. როცა ფქვილს სულ ჩავყრით და კარგად გავხსნით, შევდგათ ისევ დაბალ ცეცხლზე, ვადუღოთ და თან კოვზით განუწყვეტლივ ვურიოთ, რომ ძირზე არ მიიწვას. ადუღებიდან 5-6 წუთის შემდეგ გადმოვდგათ და დავანაწილოთ პორციებად სასურველ ჭურჭელში. ასეთი ფე ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 9083 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (2)


ჩურჩხელა

 

მასალა:

250გრ. ყურძნის ტკბილი წვენი

25გრ. თეთრი პურის ფქვილი

40გრ. ნიგოზი ან თხილი

50გრ. ჩამიჩი ან ჩირი.

მომზადება:

ფელამუშის მოსამზადებლად საჭიროა თეთრი ყურძნის ტკბილი წვენი, რომელიც მანამდე უნდა იხარშოს, სანამ მოცულობის მესამედზე არ დადგება ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 3925 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)

« 1 2 3 4